Assalam & Salam Hormat buat semua ...gambar- gambar ini adalah daripada class biskut raya versi 2012... sambutan amat mengalakkan dan peserta tersangat ramai.. untuk class biskut raya pada tahun 2013.. harap booking awal untuk dapatkan tempat.. maaf kepada yang tak boleh join class ini... Insyaallah kita jumpa next year untuk versi 2013...Semua biskut yang diajar sangat sesuai untuk bisness... saya uploadkan sebahagian gambar- gambar.. jika ada masa saya akan uploadkan lagi banyak.. Semoga akan menjadi rujukan buat pelajar2 saya yang dah lupa bentuknya...semoga gambar2 ini dapat membantu anda untuk menyediakannya...
Tart Nenas Teratai.. sangat senang cara pembuatannya...
Kulit Tart yang belum diisi jem nenas...
Acuan yang digunakan untuk menerap biskut.. kat " bake with yen" banyak dijual.. sila dapatkan disana...
Biskut Cashewnut Oat... sangat sedap & hot sale sepanjang tahun..
Biskut Coconut Crunchy... hot sale... hanya menggunakan majerin sahaja( rahsia!!! hanya pelajar saya sahaja yang tahu jenamanya ).. jika nak beli majerin .. stok masih ada banyak kat studio saya ..
Biskut Grean Pea Cookies... saya hanya menggunakkan minyak corn oil daisy...
Biskut Black Forest... rasa yang enak dan sedap..kegemaran anak2 kerana diselaputi coklat yang berkualiti.. saya menggunakan coklat" SICAO"
Biskut Mocha Cappucino.. saya mendapat tempahan yang banyak untuk dijadikan hamper..
Nut Flakes Cookies... diselaputi dengan mini cornflakes...
Bentuk yang simple dan rangup sekali...diselaputi milk & white coklat "SICAO"...
Cheezey Cookies... saya sangat suka kan biskut ini.. kerana ada cheseeeee....
Rasanya yang enak & didalamnya dipenuhi dengan 2 jenis cheese...
Kerja yang menyenangkan .. tak payah sakit tangan nak tekan- tekan... hanya gunakan mesin sahaja.. maaf lambat masukkan gambar... macam ni cara menggunakan mesin ini...kepada yang dah beli mesin ini ternyata senang kan??
Adunan semperit yang cantik .. tak melekit kat mesin... siapa kata melekit ?? saya buat ok jer...maybe resepi saya ok... semua ada didalam resepi biskut versi 2012...
Susun dahulu banyak2.. lepas tu potong ikut panjang yang dikehendaki... kalau tak larat potong.. suruh "hubby" potongkan sambil tengok TV...setahun sekali tolong " wife" apa salahnya...
Cantik dan kelihatan sangat kemas sekali... suasana penyediaannya bersih...
Doh ada kat dalam besin.. uli guna mixer kat luar.. baru masuk dalam mesin .. jangan uli dalam mesin.. lembik tau...
Cantik apabila siap dipotong... keluar "standard" size... tentu anda melihat .. terus teruja nak beli mesin ini... jika nak call saya...saya tak layan sms untuk pertanyaan mesin ini...call akan saya layan.. jika saya tak jawap.. assistant akan jawapkan...bulan2 puasa ini.. biasanya saya busy duk membancuh biskut sampai jam 2 pagi...
Biskut semperit yang dah siap untuk dimasukkan kedalam bekas untuk dijadikan hamper... senang kan???
Semua biskut untuk jualan saya masukkan kedalam bekas ini.. saya tak jual ikut pieces.. saya jual ikut balang...
Cantik dan kemas sekali susunannya... semua biskut ini saya dah ajar semasa class biskut raya versi 2012.. biskut ini juga saya jual untuk tahun ini... siapa kata datang class saya mahal???? siap makan- minum sampai kepetang saya bagi... suasana tempat yang selesa...lepas class saya share knowledge dalam blog lagi untuk peserta saya...jika tak pernah kenal saya secara personnel jangan cakap saya sombong & kedekut.. takkan saya nak tersengih2 jumpa orang...segala yang saya bagi adalah ilmu yang saya dapat dengan hasil usaha saya.. takkan saya nak bagi percuma.. masa saya dihabiskan untuk mereka resepi2 supaya pelajar2 saya dapat buat bisness .. ini adalah MATLAMAT saya semoga semua pelajar2 saya akan menjadi usahawan yang berjaya...saya petik kata2 "Prof Dr Muhaya" semasa saya mendengar radio IKIM... " ilmu haruslah dibayar dan bukan diperolehi dengan percuma.. nak buat PHD bertahun2 ..takkan kita nak bagi free.."sama juga dengan saya.. saya sangup mencari ilmu sampai ke perkampungan orang asli..ulat pun saya pernah makan..saya terpaksa cari idea sampai ke ceruk rantau jika nak hasilkan sesebuah buku... jadi tolong jangan berkira sangat.. saya pun selalu buat sumbangan percuma.. takkan nak bagi tau orang...ok.. sekali sekala.. kena selitkan juga luahan hati ini...
Ahkir sekali .. saya ucapkan Selamat Berpuasa.. saya dah tak ambil order kerana tak sempat nak siapkan order yang banyak ... My assistant dah nak balik kenegara beliau... jika nak beli resepi .. sila hubungi saya untuk dapatkan resepi.... buat sendiri lagi bagus.. kerana air tangan kita lagi bagus untuk disajikan kepada keluarga..dan tentu anda rasa berbangga bila dapat buat biskut yang cantik2... sms saya untuk dapatkan set resepi ini.. module sila lihat diatas untuk detail info... Terima Kasih dan jumpa lagi...
2 comments:
chef asma memang tak sombong..cuma bz heheh
Salam kenal. Seronok tgk blog ni wpun first time melawatnye
Post a Comment