CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS BERSAMA CHEF ASMA - BERMINAT SILA WHATSAPP @ SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail MODULE & JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ send booking ke No 012 3083750

==============================

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIK MODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis)- Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.
==================================

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.


=================================
MODULE : -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( Sila Booking Skrg
)- Rm 200

( Contoh Module & Gambar sila KLIK dibahagian label sebelah Kanan " AA..MODULE CLASS ANEKA TALAM PART 1"


========================================
MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

===================================

MODULE : Class Hand's on 20 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) -( Sila Booking Skrg )Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3
=======================================

MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang ) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4
=====================================

MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Sekarang)- Rm 200
.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

=====================================


MODULE: CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.
======================================

MODULE : CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS).... ( Rm 280 - Sila Booking Skrg) Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk small group sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

========================================

MODULE : - CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 300 ( Sila Sms/whatsapp for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken 3. Fish & Chips 4. Chicken Boxing 5. Grilled Chicken Chop 6. Striploin Steak 7. Fish Finger 8. Garlic Bread 9. Russian Salad 10. Coleslaw 11 .Potato with minced beef @ chicken salad 12. Demi Glaze 13. Black Pepper Sauce 14. Mushroom Sauce 15. BBQ Sauce 16. Tartar Sauce 17 .Thousand Island Sauce 18.Cocktail Sauce 19. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!!
==================================

MODULE :
-Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container ( Rm 250 - Sila Booking Skrg) -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap


=========================================

Tarikh : Class Hand's On Do it Yourself IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (8 Jenis ) - (Rm 200-Sila Booking Skrg)
( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN
..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????
Resepi yg diajar :-
1. Roti Canai 5. Cheezy Popia Breaded
2. Mini Martabak 6. Sardine Roll
3. Pau Kukus Kacang Merah 7. Samosa
4. Pau Kukus Kelapa 8.Karipap Pusing

=======================================

Module :- Sila Booking sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
=====================================

Tarikh :-
Sila Booking sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
=====================================

Tarikh :
( Sunday)- ( Sila Booking Sekarang )-
RM 200 - CLASS DO IT YOURSELF 6 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk small group sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux
** Belajar 6 jenis, chef akan bagi tips untuk menghasilkan berpuluh jenis jika join klass secara face to face.


=====================================


MODULE : ( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB
==================================

MODULE : ( Sila Booking Skrg!! )- RM 200 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family Chef Asma) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!
================================

Module: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk small group Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

=====================================
Module :
( Sila Booking Skrg ) - CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent, Banana Boat @ Banana Molen, Cheezy Strudle & byk jenis lagi -RM 250 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
=======================================
Module : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

=========

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 9 .30 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, April 15, 2013

TRIP USAHAWAN KE GUANGZHOU 6 SEPT - 9 SEPT 2013... DAFTAR SEKARANG....

Assalam dan Salam Hormat buat semua... agak lama saya tak update blog ini.. maaf kerana terlalu busy dengan jadual yang padat..Aktiviti terbaru saya banyak memenuhi undangan sebagai motivator untuk kursus motivasi dan masih busy dengan tugasan sebagai lecturer di UNITAR INTERNATIONAL UNIVERSITY, further study ( Master), shooting TV, Majalah dan sebagai consultant product.Hari-hari memang jadual terlalu padat.. maaf sekiranya terlambat reply email..Gambar- gambar ini adalah TRIP KEGUANGZHOU CHINA pada 15 - 18 Mac 2013 ..saya berkerjasama dengan ANZAC CONSULTANCY... websitenya adalah:- www.kursusborongchina.com.. Jika anda berminat nak JOIN trip ini pada  6-9 SEPT 2013..( lepas raya.. simpan duit jual biskut raya @ kuih talam jualan Ramadhan) .. pasti dapat join... Sila daftar sekarang..( email @ sms untuk booking ) deposit hanya Rm 1000 sahaja... detail sila lihat dibahagian Jadual Class Diatas... Rugi... tak join.. berbaloi.. baloi..
Suasana dekorasi di Restoran Muslim  untuk makan malam...
Bersama waiteress... jangan risau .. Restoran ini 100% halal.. menyelerakan... sedap masakannya..
Dihadapan Restoran Bukhala...semua peserta memang enjoy makan disini.. disebelah Restoran ini ada pasar malam.. murah- murah.. ramai yang borong kain langsir ready made dan cadar... tersangat berbaloi-baloi...
Santapan yang enak sekali dalam suasana yang bersih.. siapa cakap Guangzhou masyarakatnya tak bersih.. kami hanya bawa peserta ketempat yang bersih sahaja.. pasti anda akan puashati..
Tengok menunya... menyelerakan... hidangan macam 5 * star ...
Masakan berasaskan daging.. jangan risau.. HALAL..
Sesame Prawn... ranggup sekali...
Buah - buahan sebagai pencuci mulut...
Tauhu dimasak ala- ala sambal... rasa -rasanya ... peminat tauhu.. pasti mengemarinya...
Sayur... rasanya yang enak sekali...
Siapa cakap kat sini tak ada Sweet and Sour... Sedap... besar sekali ikan Talapia ini...
Sambal Kicap pun ada... sorry .. budu dan cencalok tak ada kat sini.. kalau ada yang nak bawa .. sila masuk kargo... tak lepas kastam kalau bawa kat tangan...kastam kat China "very straight"..
Enak sekali menjamu selera...
Tersenyum - simpul Kak Hajar.. licin.. kalau licin.. mesti sedap...
Ini pulak .. makan malam hari kedua di Restoran Abdullah... makanan kat sini pun enak- enak juga.. tetapi my family suka masakan di Restoran Bukhala...
Gambar diatas semasa ketibaan  di airport...
Puan Hajah Yom pun join group ini...
Bekas - bekas terdapat kat plaza borong.. pandai pilih barang & deal harga murah.. untung banyak...
Display Plate kat atas ni.. harga kat Malaysia.. ribuan ringgit... kat sini.. sure anda terkejut dengan harganya..ramai peserta borong plate nie... murah....
Macam.. macam design ada... mereka kata tak ada kat Malaysia... memang susah nak jumpa.. kerana supplier hanya bekalkan pada hotel sahaja...
Sangat sesuai untuk pulut kuning atau display kek... gila dibuatnya bila tengok barang- barang ini...
Supermarket yang menjual product HALAL dihadapan Masjid...
Susu Anchor pun.. mahal sedikit kat sini...
Asmar bersama En. Hubbynya... Raja shooping...
Puan Noraini... roti- roti ini sangat sedap sekali...
Noodles yang dikeringkan...
Dapur bakar satay.. kat sini banyak satay kambing... tempat yang saya pegang itu adalah tempat letak arang... unik sekali...
Suasana malam di Beijing Lu Street...
My Hero... shooping kasut... tak sampai ratus.. hanya puluh sahaja.. murah..murah.. pi tengok kat Bukit Bintang.. harga mesti ratus punya...
Halal Hawker... mee, kuayteow dan meehoon pun ada....
Hawker yang bersih... Muslim...
Buah - buahan yang segar.. jika anda nak makan buah .. tolong basuh bersih-bersih... bahaya jika makan tak dibasuh...
 Fresh oren.. yang bertudung adalah peniaga muslim...
Susun atur yang kemas... kawasan ini adalah di Kowloon Street...Shooping kompleks pun ada kat sini....
Peserta diatas bisnes baju untuk ibu- ibu mengandung...
Murah- murah... pi shooping pasar pagi sorang- sorang pun selamat...
Shabi Well... terletak didalam masjid... air telaga yang asli...
Ali adalah staff Anzac Consultancy... beliau merupakan bekas pelajar saya di UNITAR.
Mak- mak dara semua sedang berehat... tak sabar- sabar nak pi shooping.. posing dihadapan masjid...
Pembekal peralatan bakeri.. kedai ini agak mahal sedikit.. masih banyak lagi kedai yang murah- murah...
Uniform pun ada.. memang murah...
Hai.. banyak shooping... yang berbaju putih adalah Fahmi.. staff Anzac... jangan risau.. jika anda join trip ini.. anda akan dipantau oleh saya & staf Anzac.. tak perlu takut... datang tanpa hubby pun boleh.. jika nak datang berpasangan pun boleh jugak...
Pinggan mangkuk pun banyak... sehari memang tak sempat nak ronda...
Sebahagian yang sempat saya " snap" guna kamera yang tak canggih ini...
Pelbagai corak ada... banyak lagi gambar- gambar akan saya "upload"kan untuk tatapan anda...
Banyak shooping... borong banyak- banyak... set  cake nozzle yang murah- murah...
Shooping diplaza aksesori... macam - macam ada...
Sudah tiba masanya nak pulang...kebanyakan  barang- barang dihantar melalui "shipping" atau kapal laut dan mengambil masa sebulan untuk tiba di Malaysia...barang - barang yang muatan ringan sahaja dibawa balik dahulu.
Anak teruna shooping sakan kat Guangzhou... bulan Sept tak boleh ikut.. mama nak shooping lama- lama kat plaza aksessori kitchen...bawa anak teruna dan anak dara ni... memang kena bahagi masa ...
Puan Yati... pengusaha western food dan pembuat air soya yang sedap... hari pertama dah tepuk belakang saya... "chef!!!! murahnya mesin soya kat sini.. harga ratus- ratus aja!!!.. saya beli dulu .. ribu chef!!!! nanti saya nak datang lagi beli mesin pulak!!!!... ini adalah ucapan hari pertama....proofer roti pun murah... ratus sahaja.. bukan ribu...
Datang bawa satu beg.. balik beranak - pinak begnya.. pengusahakan butik pakaian pun ramai yang join..
Ahkir sekali.. terima kasih daripada kami  'CHEF ASMA CULINARY STUDIO " dan "ANZAC CONSULTANCY" kerana  anda sudi menyertai group ini.. ternyata amat berbaloi sekali.. semoga pendedahan bisnes borong yang kami anjurkan ini akan dapat menjana pendapatan buat anda semua dan menilai sejauh mana perbezaan harga yang anda akan dapat jika anda membeli secara borong... tak rugi... Sesiapa yang berminat.. Jom join trip pada bulan September 2013.... sila daftar dan bayar deposit Rm 1000 sekarang... Semua orang boleh join... kalau anda tak nak ke plaza F&B.. anda boleh ke plaza lain mengikut citarasa anda... disini amat selamat sekali untuk bershooping.... Tahniah buat semua.. maaf jika ada kekurangan semasa trip ini...

0 comments:

Post a Comment