Assalam & Salam 1 Malaysia buat semua pelajar saya & blogger yang setia mengikuti perkembangan saya..Ini adalah aktiviti semasa class puff pastry... gambar2 ini nak dimasukkan awal2 tapi tak berkesempatan.. walaupun terlambat saya masukkan juga untuk view semula apa yang telah di pelajari oleh peserta2 kursus saya...kepada pelajar2 Diploma di Unirazak.. sila lihat gambar2 ini sebagai panduan sebelum masuk ke class Puff pastry after Chinese New Year...Sesiapa yang berminat nak join pada bulan Mac (5/3/11- Saturday ) ..sila booking & buat payment sebelum dateline untuk dapatkan tempat...
Curry puff...lapisan yang cantik.. teknik yang senang & mudah.. tidak memeningkan kepala..
Choux puff pastry..very nice for "hi- tea"....
Custard Danish Puff...Berkilat2... susunan buah - buahan yang cantik & kemas..
Bonus Resepi atas permintaan Sharon.. seorang peserta saya yang tinggal di Oversea( Italy )..Chicken Quiche..
Chese straw..senang sahaja memintalnya... memang sedap... macam cookies ...
Assorted Puff Pastry yang siap di bakar...
Mini Vol -Au- Vent... Sedap !!! 5 star presentation ... for hi tea @ tea break...
Wow !!! banyaknya belajar hari ini... berbaloi.. baloi... jom join class puff pastry... bulan March.. jadual Febuary sudah full...
Tersium - simpul melihat product yang sudah siap... macam tak percaya dapat buat semua ini dalam masa sehari menggunakan kaedah lipatan yang tersangat la senangnya...
Hai!!!... Nomie pun ada... terima kasih kerana join class saya... semoga Nomie menjadi usahawan yang berjaya... Tahniah !!!
Peserta sedang menyalin tips yang diberi oleh saya... nak banyak tips .. join class di Academy saya... Insyaallah segala masaalah dalam bidang kulinari, saya dapat selesaikan.. saya hanya doktor dalam bidang culinary sahaja... kalau sakit kepala pi jumpa doktor ... tapi jangan jumpa ALONG!!! bahaya...
Tersium simpul Zarina... kat sebelah tu adalah kakaknya ... Zanariah...
Product yang sudah siap dibakar...
Product sebelum dibakar....
Product sebelum dibakar...
Chicken Quiche sebelum dibakar..
Product sebelum dibakar...
Haida & Nomie tekun menyiapkan doh masing2...
Zarina & kakaknya sedang mencanai doh...
Puan Azizah dari Sungai Siput Perak sedang menyiapkan dohnya...
Peserta sedang membuat filling... pelbagai jenis filling dapat dihasilkan...peserta yang berbaju merah itu adalah Sharon yang menetap di Italy... Tidak menghampakan permintaan beliau saya demokan cara membuat quiche untuk peserta group ini....
Semua peserta sedang membancuh doh...
Kenangan diahkir class.. terima kasih kepada semua peserta2 saya... Zarina, Zanariah, Haida, Nomie, Suzi, Azizah, Sharon ,Kak Ros & Puan Habibah ( Pensyarah Law di Uitm )...Ahkir sekali .. maaf jika terdapat kekurangan... Insyaallah kita semua akan dapat belajar dalam suasana yang amat selesa pada bulan March di Academy saya... Apartment ini akan dijadikan tempat tinggal untuk peserta kursus saya yang memerlukan tempat bermalam.......
0 comments:
Post a Comment