Assalam & Salam Hormat.....hari ini baru saya berkesempatan untuk menulis serba sedikit info didalam blog ini... keaadaan rutin saya sekarang terlalu busy... jika tidak busy.. hari2 saya akan updated blog ini untuk dikongsi bersama pelajar2 saya... saya ceritakan serba sedikit hasil daripada Class Aneka Puding Part 1... Puding2 ini memang cantik untuk dibuat sebagai hantaran, majlis keraian & sebagainya.. jika tak datang belajar... rugi!!! ... jika nak join ... Class 12 February 2012 sahaja yang masih ada tempat kosong...Harap booking & buat bayaran awal jika berminat...
Puding Lapis Tikar... memang sedap & sangat senang sahaja membuatnya...
Puding Domino... teknik yang sangat mudah & pantas sekali...
Puding Lapis Pandan....
Aneka Puding... Puding Roti , Puding Karemel Kukus & Cream Caremel
( steambath - western style ).
Puding tersusun cantik didalam pinggan...
Bread And Butter Pudding & Puding Lapis Tikar..
Puding Lapis Chiffon... rasanya seperti Mashmallow...
Contoh Puding didalam pinggan... pinggan seharusnya berwarna putih supaya " presentation nampak cantik & bersih "
Bread And Butter Pudding... memang sedap ... resepi 5* Hotel...
Puding Lapis Labu Laici..
Domino Pudding...
Puding Serumpun Kasih..
Puding Lapis Chiffon...
Puding Lapis Tikar... Wow!!! Jom .... join class puding !!!
Assorted Puding ... untuk dibawa balik oleh setiap peserta kursus...
Puding Lapis Chiffon... dimasukkan kedalam "plastik transparent"
Puding Lapis Chiffon... Potongan yang kemas & bersih..
Lebihan puding daripada class... saya satukan & hasilkan Puding Pancawarna...
Puding Susu Pancawarna..
Puding Laici Pancawarna.. lebihan agar2 dari class... saya satukan & terhasil sejenis puding...
Puding Domino... cantik sekali.. berbaloi!!.. baloi!!!..
Puding Lapis Tikar...
Wow !!! Lapisan yang cantik ....
Puding Serumpun Kasih...sesuai sekali untuk hantaran...
Rainbow Bread Pudding ...kacang soya flavour...
Rainbow Bread Pudding...
Rainbow Bread Pudding ... saya masukkan didalam glass... (served individu )
Puding Lapis Labu Laici..
Domino Pudding...
Puding Roti Pancawarna...
Puding Strawbery Cake..
Bread And Butter Pudding With Vanilla Sauce..
Bread And Butter Pudding...
Puding2 yang sudah siap untuk dibahagi kepada peserta kursus...
Bread And Butter Pudding... sesuai sekali untuk jamuan rumah terbuka...
Rainbow Bread Pudding in cup...
Puding Karemel Kukus...
Puding Koktel Buah - buahan..
Puding Serumpun Kasih In Cup...
Vanilla Sauce In Cup...
Cream Caremel -Steambath...
Peserta sedang menjamu selera...terima kasih kerana join class ...
Bread And Butter Pudding sebelum dibakar...
Puding Karemel- dikukus didalam pengukus yang dihadiahkan daripada peserta saya di Singapore...
Puding Karemel & Puding Roti Karemel... dikukus didalam Steamer TRIO... berbaloi !!.. baloi!!
Filling Kastard dimasukkan kedalam bancuhan roti.. untuk membuat Bread Pudding...
Hati2... jangan melimpah...
Curahkan dengan perlahan - lahan...
Peserta sedang mendengar penerangan daripada saya... tiada rahsia... semua saya curahkan ilmu yang saya ada...
Cara menuang Filling kedalam bekas yang besar.. rendam sekejap supaya roti lembut...
Mini Bread Pudding... untuk dibawa balik oleh setiap peserta...
Cara susunan roti didalam bekas yang besar..
Cara memotong inti .. untuk dibuat Puding Lapis Tikar...saya menggunakan pembaris Talam... Berbaloi!! baloi!!... semua boleh digunakan...guna saiz yang paling kecil sekali...
Pastikan pisau tajam sebelum memotong...
Cream Caremel - steambath - sudah siap untuk dibagi kepada setiap peserta..
Puding Karemel - sebelum dikukus.
Cara menuang Caremel Filling ...
Peserta memerhati dengan khusyuk sekali...
Inti Lapis dimasukkan...
Susun rapat2... jangan tinggalkan ruang...
Cara susunan inti..
Inti Puding Lapis...
Agar2 masukkan kedalam bekas & di rendam didalam periuk yang berisi air panas & dibuka api perlahan..
Agar2 direndam supaya lambat membeku.... Jika berminat dengan Class Aneka Puding Part 1 ... sila booking & buat pembayaran sekarang... Terima Kasih & Jumpa Lagi..