CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS BERSAMA CHEF ASMA - BERMINAT SILA WHATSAPP @ SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail MODULE & JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ send booking ke No 012 3083750

==============================

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIK MODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis)- Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.
==================================

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.


=================================
MODULE : -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( Sila Booking Skrg
)- Rm 200

( Contoh Module & Gambar sila KLIK dibahagian label sebelah Kanan " AA..MODULE CLASS ANEKA TALAM PART 1"


========================================
MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

===================================

MODULE : Class Hand's on 20 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) -( Sila Booking Skrg )Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3
=======================================

MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang ) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4
=====================================

MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Sekarang)- Rm 200
.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

=====================================


MODULE: CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.
======================================

MODULE : CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS).... ( Rm 280 - Sila Booking Skrg) Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk small group sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

========================================

MODULE : - CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 300 ( Sila Sms/whatsapp for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken 3. Fish & Chips 4. Chicken Boxing 5. Grilled Chicken Chop 6. Striploin Steak 7. Fish Finger 8. Garlic Bread 9. Russian Salad 10. Coleslaw 11 .Potato with minced beef @ chicken salad 12. Demi Glaze 13. Black Pepper Sauce 14. Mushroom Sauce 15. BBQ Sauce 16. Tartar Sauce 17 .Thousand Island Sauce 18.Cocktail Sauce 19. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!!
==================================

MODULE :
-Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container ( Rm 250 - Sila Booking Skrg) -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap


=========================================

Tarikh : Class Hand's On Do it Yourself IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (8 Jenis ) - (Rm 200-Sila Booking Skrg)
( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN
..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????
Resepi yg diajar :-
1. Roti Canai 5. Cheezy Popia Breaded
2. Mini Martabak 6. Sardine Roll
3. Pau Kukus Kacang Merah 7. Samosa
4. Pau Kukus Kelapa 8.Karipap Pusing

=======================================

Module :- Sila Booking sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
=====================================

Tarikh :-
Sila Booking sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
=====================================

Tarikh :
( Sunday)- ( Sila Booking Sekarang )-
RM 200 - CLASS DO IT YOURSELF 6 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk small group sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux
** Belajar 6 jenis, chef akan bagi tips untuk menghasilkan berpuluh jenis jika join klass secara face to face.


=====================================


MODULE : ( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB
==================================

MODULE : ( Sila Booking Skrg!! )- RM 200 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family Chef Asma) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!
================================

Module: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk small group Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

=====================================
Module :
( Sila Booking Skrg ) - CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent, Banana Boat @ Banana Molen, Cheezy Strudle & byk jenis lagi -RM 250 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
=======================================
Module : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

=========

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 9 .30 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, May 27, 2013

PERINGATAN PENTING !!!!!!!!!!!! SILA BACA !!! URGENT !!! Email yahoo dah bertukar ke~ chefasma19@yahoo.com

Assalam dan Salam Hormat buat semua... Peringatan penting.. Sila Baca... Segala email yang anda hantar untuk class .. jika saya tak reply.. sila send semula diemail baru , email : chefasma19@yahoo.com   pls send semula untuk booking class... maaf kerana url email yahoo (yang lama )  kena HACKED @ kena GODAM oleh 3rd party... kerana terlalu banyak sangat email yang masuk dan kepada peserta yang dah buat bayaran pembelian barang- barang dan bayaran class ,,, sila send semula pengesahan resit ke url email baru ...  Saya minta maaf banyak-banyak..sebagai langkah keselamatan.. saya dah tak guna url email yang lama ..Sila guna url email baru....terima kasih dan jumpa lagi...

Wednesday, May 22, 2013

CLASS BISKUT RAYA VERSI 2013



Assalam dan Salam Hormat buat semua.. Sorry terlambat upload gambar -gambar biskut versi 2013.. Ini adalah gambar dari class pada 10 March 2013... Class ini akan saya adakan lagi pada 26 Mei 2013 ( Sunday ).. class ini adalah class biskut terahkir untuk tahun ini.. jika berminat .. sila sms untuk booking... jangan email kerana terlalu banyak email yang masuk.. beratus-ratus email masih belum sempat saya reply lagi.. harap maaf..untuk join class biskut pada tarikh 26 Mei 2013 ( Sunday) .. sila sms untuk urgent booking.. paid CASH semasa class pun tak mengapa tetapi kena booking dulu .. jangan datang mengejut .. senang saya nak buat "preparation"..

Pelbagai jenis biskut dimasukkan kedalam bekas packaging...
Terpulang kepada anda nak masukkan kedalam packaging apa.. janji kemas...
Packing biskut hendaklah full bekas.. jika longgar tak cantik dan biskut mudah berderai atau pecah...
Almond Crunch Cookies - masih belum dibakar...
Strawbery Finger.. selepas diterap..
Strawbery finger... disusun dalam tray sebelum dibakar..
Cheezzy cookies.. sebelum dibakar..
Cheezy cookies.. sebelum dibakar dan disusun dalam tray..
Brownies Cookies.. disusun dalam tray sebelum dibakar..
Brownies kukus - sebelum dibakar...
Tart Mami Tanjung.. sebelum dibakar..
Florentine ... inti sebelum dimasukkan kedalam bekas tart..
Bekas tart untuk Florentine Tart...
Florentine Tart- sesudah dimasuk inti..
Green Tea Biscotti... hendaklah di potong nipis..
Brownies Cookies - sudah siap dihias dengan coklat...
Chezzy Cookies...resepi yang ranggup..
Red Velvet Chips Cookies...
Almond Puff - selepas diterap..
Almond Puff - selepas disalut kekacang...
Almond Puff - selepas dibakar...
Pelbagai jenis biskut dimasukkan kedalam plastic packaging..
Red Velvet Chips Cookies - didalam plastic packaging..
Red Velvet Chips- dimasukkan kedalam bekas...
Crisp Snap .. sebelum dibakar...
Biskut yang siap dipackaging untuk dibahagi kepada peserta yang hadir...
Biskut dimasukkan kedalam bekas...
Pelbagai jenis biskut yang sudah siap dihias...
Strawbery Finger - sudah siap dihias coklat...
Cheezy cookies .. sudah siap dibakar...
Brownies Cookies- sudah siap dihias...
Pelbagai jenis biskut dimasukkan kedalam bekas..penerap untuk biskut terpulang kepada anda.. tak semestinya guna penerap seperti diatas.. anda boleh guna penerap mengikut citarasa anda...

Seronok bila dah lihat hasil depan mata... Terima Kasih buat semua yang sudi hadir.. maaf atas kekurangan.. kita jumpa dilain class  after raya dengan class- class terbaru.. idea dah ada.. tunggu jadual terbaru keluar.. saya doakan anda menjadi usahawan yang berjaya dan dapat menambahkan pendapatan buat keluarga anda...kepada ibu-ibu tunggal.. teruskan usaha anda.. jangan hiraukan apa orang nak kata.. yang penting anda tak susahkan orang... berusaha untuk berjaya... Insyallah after raya saya akan buatkan satu sessi "carrer talk'" ( amal jariah ) untuk ibu - ibu tunggal yang ingin menjadi usahawan..sesiapa ibu - ibu tunggal ( kematian suami @ ditinggalkan suami sahaja ) yang berminat .. sila send email @ sms untuk booking .. macam nie nak hantar... tulis sms " carrer talk ibu tunggal " dan jika send email .. pls attach no phone sekali... Terima Kasih dan jumpa lagi..

CLASS BISKUT RAYA VERSI 2013

Assalam dan Salam Hormat buat semua.. Sorry terlambat upload gambar -gambar biskut versi 2013.. Ini adalah gambar dari class pada 14 April 2013... Class ini akan saya adakan lagi pada 26 Mei 2013 ( Sunday ).. class ini adalah class biskut terahkir untuk tahun ini.. jika berminat .. sila sms untuk booking... jangan email kerana terlalu banyak email yang masuk.. beratus-ratus email masih belum sempat saya reply lagi.. harap maaf..untuk join class biskut pada tarikh 26 Mei 2013 ( Sunday) .. sila sms untuk urgent booking.. paid CASH semasa class pun tak mengapa tetapi kena booking dulu .. jangan datang mengejut .. senang saya nak buat "preparation"..
Red Velvet Chips Cookies...sangat sedap dan ranggup...
Tart Mami Tanjung... nak tahu macam mana nak buat .. sila join class...
Brownies Cookies.. resepi yang ranggup..
Cheezy Cookies...  belum dibakar...
Chocolate Mambo Cookies.. belum celup coklat lagi...
Cheezy Cookies.. resepi yang cair di mulut..
Almond Puff.. penyediaan kulit yang cantik dan senang sekali..
Almond Puff.. sebelum dibakar...
Almond Puff.. sudah siap dibakar.. rangup dan sedap sekali...
 Almond Puff .. dimasuk kedalam plastic packaging untuk diberi kepada peserta yang hadir...
 Green Tea Biscotti... kelainan rasa dari biscotti versi 2012 ....
Ha..... ini la dia pisau yang menjadi rahsia selama ini.. pisau biasa aja nak potong biscotti...yang paling penting.. skill yang saya demo didalam class akan menjadi anda mahir untuk memotong biscotti...
Florentine Tart...sedap dan menjadi kegemaran anak- anak kecil...
Biskut yang siap di packaging untuk para peserta...
Biskut di packaging dalam plastic untuk dijadikan sebagai hamper sebelum dimasukkan didalam tupperware..
Red Velvet Chips Cookies...
Tart Mami Tanjung...sedap dan cantik..
Strawbery Finger Cookies...
Cheezy Cookies...
Crispy Snap.. sebelum dibakar...
Crispy Snap... resepi ala- ala florentine snap.. sedap... semua golongan mengemarinya.. resepi original.. bukan instant... jika anda tinggal di kampung.. jangan risau.. bahan- bahan senang didapati...
Biskut yang sudah siap didemo... banyak yang anda dapat pelajari.. yang paling penting.. tips yang saya "share" dan sedikit motivasi untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya akan saya berikan.. nak jadi seorang usahawan tak perlu modal besar... mulakan dengan kecil - kecilan...rahsianya.. saya akan share didalam class...
Red Velvet Chips Cookies...
Strawbery Finger Cookies .. dah siap dihias dengan coklat..
Green Tea Biscotti.. dah siap dibakar.. ranggup sekali dan menjadi kegemaran VVIP..
Glamour biskut hari ini... ramainya wartawan tak bertauliah hari ini.. tak pa .. ambil la dan upload dalam facebook.. dah boleh buat sample terus untuk raya nanti...
 Seronok bila dah lihat hasil depan mata... Terima Kasih buat semua yang sudi hadir.. maaf atas kekurangan.. kita jumpa dilain class  after raya dengan class- class terbaru.. idea dah ada.. tunggu jadual terbaru keluar.. saya doakan anda menjadi usahawan yang berjaya dan dapat menambahkan pendapatan buat keluarga anda...kepada ibu-ibu tunggal.. teruskan usaha anda.. jangan hiraukan apa orang nak kata.. yang penting anda tak susahkan orang... berusaha untuk berjaya... Insyallah after raya saya akan buatkan satu sessi "carrer talk'" ( amal jariah ) untuk ibu - ibu tunggal yang ingin menjadi usahawan..sesiapa ibu - ibu tunggal ( kematian suami @ ditinggalkan suami sahaja ) yang berminat .. sila send email @ sms untuk booking .. macam nie nak hantar... tulis sms " carrer talk ibu tunggal " dan jika send email .. pls attach no phone sekali... Terima Kasih dan jumpa lagi...